Home » Geschiedenis Baby spa

Geschiedenis Baby spa

Een bijzonder concept, met een bijzonder verhaal. Little turtle neemt je graag mee in de geschiedenis van de baby spa en de Shantala massage.

SPA

Een leuk algemeen weetje over de SPA is dat de betekenis officieel Sanus Per Aquam’ of ‘Sanitas Per Aqua’ letterlijk vertaald ook wel: gezond door water is. Het is een eeuwenoude traditie en vondsten in de archeologie duiden erop dat de mens al lang geleden verlichting zocht in spa’s. Met name de Grieken en Romeinen maakten al in de jaren 2500 v. Chr. gebruik van kuuroorden voordat Romeinse Keizer Nero de uitspraak ‘Sanitas Per Aqua’ deed.

Founder baby spa

Zo dit was even een opschildpadje (opkikkertje, knipoog) voor je algemene kennis. Maar waar komt de ‘babyspa’ of ook wel in de Engelse termen: ‘newborn spa’ dan vandaan?

De eerste babyspa wereldwijd staat op de naam van Laura Sevenus: een zwemster, trainer en aquarobics-expert. Zij ontwikkelde dit concept van hydrotherapie en massages voor baby’s in Zuid-Afrika in 2005 en opende in Kensington, London de eerste Baby Spa. Lauren heeft haar leven gewijd aan het delen van de voordelen van het leren zwemmen met jong en oud en citeert dan ook: ‘dat de babyspa, baby’s helpt te ont stressen, zodat ze meer oplettend zijn, openstaan om nieuwe dingen te leren en het dus bijdraagt aan een betere ontwikkeling van je baby’tje.’

De Shantala massage

De ideale beleving van de Baby-spa gaat gepaard met de Shantala massage. Deze massage komt oorspronkelijk uit India en is door de Franse dokter Leboyer (o.a. bekend van de eerste onderwaterbevalling) ontdekt. De naam is dan ook vernoemd naar de moeder Shantala die op het filmpje vastgelegd is op het moment dat Leboyer de massage ontdekte. Met dit filmpje wilde hij de massage introduceren in Europa en de rest van de wereld. Door dit filmpje en het boek dat dokter Leboyer over de massage heeft uitgebracht is de Shantala babymassage in Europa ook enorm populair geworden.

De Shantala babymassage is een eenvoudige massage die iedere ouder zou kunnen geven. De techniek kenmerkt zich door zachte, strijkende bewegingen. Het hele lichaampje van de baby komt hierbij aan bod en is gebaseerd op warme, constante aanrakingen van je baby die ritmisch worden uitgevoerd.

De Shantala massage biedt vele voordelen voor zowel kind als ouder. Zo is een belangrijk uitgangspunt dat de Shantala massage de band tussen jou en je baby’tje versterkt wordt.

Shantala met haar zoontje

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *