Home » NEW YEAR : afstuderen

NEW YEAR : afstuderen

Tijd voor nieuwe doelen, goede voornemens en een jaar waarin we hopelijk veel stappen kunnen maken. Phoe he, 2020 was het jaar wel he. Voor ieder als individu maar ook wij als mensen allemaal samen.  Een jaar voor in de geschiedenisboeken, waarin nieuwe initiatieven uit de grond gestampt zijn maar ook een jaar waarin we veel hebben gelaten. Laten we doorgaan met het positieve, en het negatieve proberen achter ons te laten. Een jaar van vallen en opstaan, maar vooral van keihard doorgaan. Let’s hope dat 2021 ons meer dan ooit samenbrengt.

En daarom vond ik het tijd voor een wat persoonlijkere blog om het jaar 2021 in te luiden met een persoonlijk groot doel: het behalen van mijn hbo-diploma. Want waar ben ik nou de hele week mee bezig en waar vul ik mijn tijd mee in. En zoals vele van jullie weten ben ik bezig met afstuderen. En waar normaal het afstudeerjaar in teken staat van het schrijven van een scriptie ben ik de uitdaging aan gegaan om mee te werken aan een pilot afstuderen. Maar wat houdt dit nu in? 

Pilot afstuderen

Mijn afstudeerjaar staat in teken van zelfstandigheid en eigenaarschap. We krijgen de vrijheid om ons studiejaar in te richten met opdrachten naar eigen interesses, talenten en ambities. Een grote uitdaging waar veel zelfstandigheid in wordt vereist. Zie het als je eigen portfolio die je aan het eind van de rit kan aantonen met wie je bent en waarin jij je onderscheid van een ander. Klinkt veelbelovend, maar natuurlijk ook onwijs van belang om je op een persoonlijke manier te kunnen profileren binnen het werkveld. 

Vanaf september ben ik dan ook gaan zoeken naar opdrachten die bij mij passen. En al snel kwam de eerste grote opdracht op mijn pad bij Bouwbedrijf van Stiphout. Een hartelijk welkom en een fijn gevoel binnen het bedrijf, waarbij ik me bezighoud met een groot communicatieonderzoek naar de markt van wooncorporaties. Een plek waar ik me zowel op communicatief vak als persoonlijk vlak kan vergroten en waarin ik me als persoon thuis voel.  

Daarnaast houd ik me samen met Ruben ook 1 dag in de week bezig met een marketingcommunicatieplan voor Crossfit Noordkade. Crossfit Noordkade is de eerste officiΓ«le crossfit Gym in Veghel en is geopend in juli 2020. En ja zeker, ik heb ook echt kennisgemaakt met crossfit voordat ik begon aan deze opdracht. Aanradertje hoor, alleen niet in de ochtend om 07:00. πŸ˜‰

Buiten deze twee grotere opdrachten om heb ik op dit moment nog 5 andere opdrachten lopen; het geven van een schrijfworkshop aan eerstejaars aan het Huygens lyceum in Eindhoven, het zichtbaar maken van de pilot, het ontwerpen van een symbool voor de hersenstichting, mijn eigen blog en ben ik dit jaar begonnen aan een Pinterest analyse voor @brunchchick. En 25 november heb ik samen met 3 andere klasgenoten een online career event georganiseerd waar circa 400 leerlingen aan deelgenomen hebben!

Ervaring

Als ik zeg dat het allemaal leuk is, dan lieg ik. Waar een scriptie schrijven zijn voor-en nadelen heeft, heeft deze pilot dit natuurlijk ook. Het vereist veel plannen en zelfstandigheid, dat je soms je jezelf verliest en door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ook hier leren we dan weer van. Daarnaast helpt covid-19 aan het proces ook niet mee, ik zit veel thuis waardoor ik soms niet de gehele werksfeer ervaar. Maaar… hier gaan we snel verandering in brengen! 

Ik kijk uit naar nog een leerzaam half jaar, waarin ik mezelf op persoonlijk en communicatief vak verder ga ontwikkelen en waarin ik natuurlijk opzoek ga naar een baan die past bij mij! (tips, altijd welkom!)

Let’s started 2021. CHEERS!

Meer over mijn afstudeerjaar?

foto’s: @pinterest

3 Reacties

 1. Marion
  5 januari 2021 / 13:18

  Mooie tekst Ruth!

 2. Annemarie
  5 januari 2021 / 13:34

  Nog even tandjes op elkaar Ruth, maar dat gaat jou lukken! πŸ’ͺ Trots op jou! β€πŸ€

 3. Sharon
  5 januari 2021 / 16:09

  Nu al zo trots op jou! ❀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *