Home » #EERLIJKEFOTO

#EERLIJKEFOTO

Herkenbaar, indrukwekkend maar bovenal een statement. #eerlijkfoto is een documentaire van Miljuschka Witzenhausen die vanaf 1 oktober te volgen is op Videoland. Ze gaat doormiddel van een persoonlijke zoektocht opzoek naar een eerlijk beeld van vrouwen op social media. 

Is het dan echt zo herkenbaar? Vast wel… Zelfs de mensen die niks posten op social media, (misschien onbewust) maar betrap je op het checken van hun eigen foto. Een onderkin, een lui oog of gewoon een haarplukje die nét de verkeerde kant op staat. Check, check dubbelcheck en je denkt nu waarschijnlijk, Shit, thats me! 

De documentaire gaat over bodypostive, om ons (ideaal) beeld en over social media. Een gouden combinatie die zowel positieve als negatieve invloed heeft op ons als vrouwen. En het verlangen naar dat ideaalbeeld moet doorbroken worden. Miljuschka Witzenhauzen deelt al enkele maanden foto’s van haar lichaam onder de hashtag #eerlijkefoto. Op deze manier wil ze een beweging creëren in het land van social media. Zo strijdt ze voor een realistischer beeld in de wereld zonder gepolijste plaatjes. En daarom gaat ze in haar documentaires het gesprek aan met BN’ers. 

Mayra Louise schrijft een wekelijkse blog op www.miljuschka.nl en legt hier de ins en outs uit van Bodypositive. Zo citeer ik een stukje uit haar blog: “body positivity gaat niet over fysieke gezondheid. Het gaat over mogen zijn zoals je bent zonder naar je hoofd geslingerd te krijgen dat je niet voldoet. Dat je moet veranderen. Dat je te veel afwijkt. Het gaat over je mond houden als je niets aardigs te zeggen hebt. Het gaat over respect voor elk lijf.”

Een docu die iedereen even bewust maakt van het feit wat een simpele foto kan doen met je, maar ook dat het een vertekend beeld kan geven. 1 aflevering duurt gemiddeld 25 minuten en in deze 25 minuten denk je alleen maar. WOW! En natuurlijk, lekker je social media vullen mag. Maar ook met een rolletje meer of minder, een puistje midden op je hoofd of een foto met een gekke pose is welkom! Ben lekker jezelf, dan ben je het mooist! #fuckfilters en onthoud, social media is een platform waar op we dagelijks confronteert worden met irreële schoonheidsidealen, die vaak niet matchen met de werkelijkheid. 🤍

“ Dit is wat Miljuschka zelf zegt over de serie: “In een wereld vol gepolijste plaatjes en hyper-strakke lijven wil ik strijden voor een realistischer beeld. In deze serie onderzoek ik hoe vrouwen steeds meer in de ban raken van irreële schoonheidsidealen. Fuck filters en photoshop, we gaan voor #eerlijkefoto.” Dat raakt me, die herkenbaarheid en de dagelijkse feelings. Het zo bewust bezig zijn met je lijf, lichaam en manier van voorkomen voornamelijk online en je zo vergelijken met alle succesvolle mensen op Instagram. “ #fuckfilters

Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *